Мастилените петна - по дрехи, дамаски, килими, мокети и т.н., са голяма

...
Мастилените петна - по дрехи, дамаски, килими, мокети и т.н., са голяма
Коментари Харесай

Има "лек" срещу упоритите мастилени петна

Мастилените петна - по облекла, дамаски, килими, мокети и така нататък, са огромна злина. Те са доста упорити и постоянно обезверените домакини изхвърлят изцапаните движимости в кофата за боклук.  Не се предавайте по този начин елементарно. Преди да засилите движимостта към боклука,  пробвайте някоя от идващите лесни предписания за унищожаване на мастилени лекета от разнообразни повърхности:

Царевично нишесте
То отстранява доста дейно мастилото, разлято по килима, или петната от счупената писалка, с която детето ви си е играло. Смесете нишестето с малко мляко, до момента в който се образува мека паста. Нанесете върху петното и оставете за няколко часа. След като изсъхне изцяло, минете с прахосмукачка.

Мляко
За да премахнете мастило от цветни облекла, е най-добре да ги накиснете за през нощта в леген с мляко. На сутринта просто изплакнете.

Сол
Посипете сол върху разлятото мастило - колкото по-бързо го извършите, толкоз по-добре. С помощта на влажна забрадка оберете напоената с мастило сол деликатно. Повторете това упражнение до цялостно унищожаване на виолетово-сините следи. 
 

Сметана
Заквасената сметана, смесена с 2 супени лъжици лимонен сок, също е ефективно средство за унищожаване на петна от мастило върху облекла. Намажете нечистото място и оставете за няколко часа. След това изперете. 

Лак за коса
Лакът за коса отстранява петната от мастило, до момента в който са още мокри, по тази причина гледайте да го напръскате незабавно. Пръскайте от разстояние, с цел да не увредите тъканта. 

Паста за зъби
Нанесете пастата върху петното и разтъркайте пламенно. Изплакнете с вода. Ако се наложи, повторете още веднъж още няколко пъти. Пастата за зъби отстранява и следи от червило.

Масло
Маслото оказва помощ за разчистване на пластмаси - да вземем за пример в случай че детето ви е " изрисувало " с писалка лицето на куклата. Намажете щедро надрасканата повърхнина и оставете на слънце за няколко часа. После измийте с вода и сапун и куклата ще е като нова. 

Спирт
Алкохолът е подобаващ за разчистване на текстил. Накиснете изцапаната дреха в алкохол за няколко минути, с цел да премахнете мастилото. След това изперете.

Оцет
На първо време намокрете щедро с ябълков оцет изцапаното място. След това разтрийте с паста от 2 елементи оцет и 3 елементи царевично нишесте. Смесете, до момента в който стане каша, и нанесете с кръгообразни придвижвания. Оставете да изсъхне, по-късно измийте.

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР